HVDM Vastgoed en Beheer
innovatief, objectief,discreet en onafhankelijk.
Home      Verlichting

 

HVDM Vastgoed en Beheer zorgt voor goed licht  

 
Om lichtonderhoud zo efficiënt mogelijk uit te voeren, hanteert HVDM Vastgoed en Beheer het planmatig onderhoudsconcept. Dit houdt in: het leveren en uitwisselen van lampen, reinigen van de armaturen en milieuvriendelijk afvoeren van oude gebruikte lampen. Tevens houdt het in dat binnen een bepaald gebouw of bepaalde ruimte gelijktijdig alle lampen worden vervangen. Het tijdstip van vervangen wordt van tevoren berekend door de economische levensduur af te zetten tegen het aantal uren dat de lampen branden.
Een praktijkvoorbeeld leert dat een gebouw waarin TL lampen met een economische levensduur van 10.000 uur, 60 uur per week branden, slechts één maal in de drie jaar een bezoek krijgt van HVDM Vastgoed en Beheer.
Dus drie jaar lang geen kostenverslindend onderhoud en toch het maximale rendement.

 

Het belang van lichtonderhoud wordt vaak schromelijk onderschat, en wel in twee opzichten. Ten eerste realiseren mensen zich niet welke rol licht speelt in ons dagelijks leven. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat mens, dier en plant reageren op licht. Is de kwaliteit van het licht onvoldoende  dan resulteert dit in een verminderde productiviteit. Ook de mentale gesteldheid hangt onder andere samen met voldoende licht. Een efficiënt lichtonderhoud moet er dus voor zorgen dat we ons zo prettig mogelijk voelen waardoor we ook optimaal kunnen presteren.

Ten tweede wordt er nog wel eens makkelijk gedaan over het ‘vervangen van lampjes'. Een slimme ondernemer of oplettende onderhoudsdienst weet echter dat het steeds weer vervangen van een enkele kapotte lamp een grote kostenpost is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verouderde lampen die nog wel branden, maar een verminderde lichtopbrengst hebben en meer stroom verbruiken.

Conclusie: Efficiënt lichtonderhoud verbetert de prestaties en het welzijn van mensen en verlaagt de totale onderhoudskosten.
 

 

 Meer weten over de toepassingen van binnen en buitenverlichting en de mogelijke besparingen die zijn te realiseren?
 Reageer dan via email  info@hvdmadviesgroep.nl of bel 0631770794.